Pinged Põhja-Korea ümber kuhjuvad

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaesongi tööstuskompleksi lõunakorealasest töötajad naasmas kodumaale. Sajad nende kaasmaalasest kolleegid on endiselt Põhja-Koreas.
Kaesongi tööstuskompleksi lõunakorealasest töötajad naasmas kodumaale. Sajad nende kaasmaalasest kolleegid on endiselt Põhja-Koreas. Foto: AP/Scanpix

Veebruaris süvenenud vastasseis Korea poolsaarel ei näita lahenemismärke, kuna Põhja-Korea manitses välismaalasi Lõuna-Koreast lahkuma.

«Sõja puhkemise korral ei soovi me, et Lõuna-Koreas elavad välismaalased viga saaksid,» teatas BBC vahendusel Põhja-Korea Aasia ja Vaikse ookeani rahukomitee oma eilses avalduses, milles keelitas Lõuna-Koreas viibivaid välismaalasi, organisatsioone, firmasid ja turiste riigist lahkuma, lisades, et Korea poolsaar on tuumasõja lävel.

Juba reedel teatasid Põhja-Korea võimud, et ei saa alates tänasest tagada Pyongyangis asuvate saatkondade turvalisust, kutsudes üles välisriike oma diplomaate evakueerima. Riigid pole üleskutsele aga seni reageerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles