Täiendatud seadusega lisandub Eestisse ligikaudu 150 000 uut kohanime

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Riigikogu võttis täna vastu kohanimeseaduse ja kinnistusraamatuseaduse muudatused, mille alusel ajakohastatakse ja täpsustatakse kohanimede määramist ja kasutamist.

Siiani kanti kohanimeregistrisse üksnes neid kohanimesid, mille on registreerimiseks esitanud mõni kohanimemääraja või on teinud vastava otsuse kohanimenõukogu. Seetõttu on kohanimeregistris olevate andmete maht püsinud pikki aastaid stabiilsena.

Vastu võetud seadusemuudatuse tulemusel võib registreeritud kohanimede arv regionaalministri sõnul kasvada isegi 4-5 kordseks. «Täna on registris ligikaudu 42 000 kohanime. Kui lisada kõik need kohanimed, mida laialdaselt kasutatakse, aga ametlikult justkui ei eksisteeri, kasvab see arv hinnanguliselt 200 000-ni,» ütles regionaalminister Siim Kiisler.

Selleks, et nende kohanimede alusel saaks toimida aadressiandmete süsteem, kiirreageerijatele oleksid leitavad nii jõed, järved kui ka mäed ja järsud kaldapealsed, siis on vajalik, et kõik kohanimed oleksid kogutud kohanimeregistrisse.

Samuti soovitakse seadusega tagada, et sama kohta nimetataks erinevates registrites ühesuguse nimega ja nimekuju oleks nii kaartidel kui ka andekogudes ühesugune.

Seadus jõustub 2013. aasta 1. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles