Tallinnal valmis plaan linnamüra vähendamiseks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snelli tiik Toompargis.
Snelli tiik Toompargis. Foto: Andres Teiss

Tallinn ootab linnaelanike arvamusi ja ettepanekuid, kuidas vähendada linnas keskkonnamüra ning sellest tingitud kahjulikke mõjusid.

Mullu oktoobris linnavalitsuse algatatud «Välisõhus leviva müra vähendamise tegevuskava Tallinnas aastateks 2014-2018» eesmärk on leida parimad keskkonnamüra vähendamise meetmed ning vältida ja vähendada keskkonnamürast tingitud kahjulikke mõjusid piirkondades, kus müra mõju elanikele on suur ning kus meetmete rakendamisega on võimalik tagada suure hulga inimeste elukeskkonnas normatiivsed müratasemed.

Tegevuskavas on välja toodud kokkuvõte 2012. aasta müra kaardistamise tulemustest ja erineva müratasemega aladel elavate inimeste hinnanguline arv ning üksikasjad parandamist vajavate olukordade ja probleemide kohta.

Tegevuskava toob välja ka optimaalsed meetmed müra vähendamiseks ja vaiksete alade säilitamiseks. Neid meetmeid saavad oma igapäevases tegevuses rakendada riigi- ja linnaasutused ning eraettevõtted, et seeläbi aidata kaasa keskkonnamüra vähendamisele.

Valminud müra vähendamise tegevuskavas on rohkelt tähelepanu pööratud ka mürarikastes piirkondades asuvatele müratundlikele hoonetele nagu haiglad, koolid ja lasteaiad.

Töö käigus modelleeriti kuus nn näidisjuhtumit, mis valiti selliselt, et need iseloomustaksid erinevat tüüpi müraallikaid ning vastuvõtjaid.  Teostatud modelleerimisi saab võtta aluseks sarnaste juhtumite müraolukordade leevendusmeetmete esmaseks kaardistamiseks.

Müra vähendamise tegevuskava tööversiooniga saab tutvuda homsest kuni 3. maini keskkonnaametis või Tallinna kodulehel. Ettepanekuid, märkusi ja küsimusi saab esitada kirjalikult Tallinna keskkonnaametile postiga või e‑posti aadressil triin.ristmets@tallinnlv.ee kuni 3. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles