Arhitekt Saarineni kavad teostuvad ligi sajand hiljem

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauluse kiriku 880-ruutmeetrine saal on tellinguid täis. Ehitajad on saali külgedele raudbetoonist rõdud juba valmis saanud.
Pauluse kiriku 880-ruutmeetrine saal on tellinguid täis. Ehitajad on saali külgedele raudbetoonist rõdud juba valmis saanud. Foto: Kristjan Teedema

Pauluse kirik on nii väljast kui seest tellingutes. Kui ehitajatel vana hoone taastamisel suuri ootamatusi ette ei tule, saavad selle aasta lõpuks korda kiriku fassaad ja katus ning suur saalgi on siis hoopis teise näoga.

Pärast vaheseina lammutamist oma õige suuruse tagasi saanud 880-ruutmeetrises kirikusaalis käib praegu raudbetoonist rõdude valamine. Silma järgi hinnates on laias laastus pool kolme seina tulevatest rõdudest valatud.

«Kunagi olid kirikus puidust rõdud, aga need hävisid tulekahjus,» ütles sihtasutuse Tartu Pauluse Kirik juhataja Helen Jors. «Nüüd ehitatakse lõpuks sellised rõdud, nagu arhitekt Eliel Saarinen need siia kavandas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles