Eesti on UNICEFi arenenud majandusega riikide laste heaolu edetabelis 23. kohal

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ÜRO lastefond UNICEF avaldas oma värske raporti laste heaolu kohta arenenud majandusega riikides, kus Eesti asub maailma 29 eduka riigi võrdluses 23. kohal.

Esimesel kohal on värskes laste heaolu edetabelis taas Holland, järgnevad kolm Põhjamaad: Norra, Island ja Soome. Majandusraskustes vaevlevad Lõuna-Euroopa riigid asetuvad tabeli alumisse poolde: Kreeka on 25. kohal, Itaalia 22. positsioonil, Hispaania leiab 19. edetabelirealt ja Portugal on 15. kohal.

Eesti näitas kõige paremaid tulemusi hariduses, mille poolest oleme teiste riikide võrdluses 13. kohal. Alla tõmbab kohta edetabelis kõige enam laste riskikäitumine, mille poolest jääb Eesti 26. kohale. Muuhulgas toodi uuringus esile, et Eesti on üks viiest riigist, kus lapsi, kes iga päev puuvilju söövad, on alla 30 protsendi. Teisalt paistis silma, et üle 20 protsendi noortest on olnud purjus rohkem kui kaks korda oma elu jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles