Piirilepe on «kõrges valmimisjärgus»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbirääkijad on piirileppe suhtes optimistlikud.
Läbirääkijad on piirileppe suhtes optimistlikud. Foto: Argo Ideon

Eile kohtusid Moskvas Venemaa parlamendi ülemkojas riigikogu väliskomisjoni delegatsioon ja Venemaa föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esindus, et arutada nii Eesti-Vene piirilepingu kui Venemaa ja Euroopa Liidu vahelise viisavabaduse saavutamise võimalusi. Kaks tundi kestnud arutelul kinnitasid mõlemad pooled taas vajadust jõuda piirileppe asjus üksmeelele.

Praeguseks on toimunud välisministeeriumide delegatsioonide tasemel kaks Eesti-Vene kõneluste vooru ning kolmanda toimumisaeg peaks selguma peagi.

Venemaa föderatsiooninõukogu välisasjade komisjoni juht Mihhail Margelov ütles Postimehele, et parlamentide tasandil on nii Eesti kui Venemaa loonud väga hea õhustiku piirileppeni jõudmiseks. «See on konstruktiivne atmosfäär, mis soodustab piirileppe küsimusega edasiliikumist,» märkis ta. «Pean ütlema, et ajaloolises mõttes ei ole piirilepe meil kindlasti mitte kõige keerulisem rahvusvaheline küsimus. Siin on asi tehniliste probleemide lahendamises, poliitilised küsimused on tegelikult suurelt jaolt juba otsustatud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles