Rohelised on valmis Ansipiga läbi rääkima

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste kodulehe fragment.
Roheliste kodulehe fragment. Foto: www.erakond.ee

Roheliste liidri Marek Strandbergi sõnul on erakond valmis koalitsiooniläbirääkimisteks, kui Reformierakond peaks selle ettepaneku neile tegema.


Tema sõnul on roheliste jaoks teemadena olulised nii töötukassa jätkusuutlikkuse tagamine kui riigieelarve tasakaalu parandamine, kuid põhiline on nende sõnul majandusele uue arengukava tegemine, mis aitaks muuhulgas majanduses usaldust taastada.

Strandbergi väitel tuleb arvestada, et Reformierakonna otsuse taga ei pruugi olla siiras soov uus koalitsioonipartner leida.

Tema sõnul on veel kaks võimalikku alternatiivi. «See võib olla argument, millega olemasolevat koalitsioonipartnerit korrale kutsuda,» viitas ta sotsidele ja meenutas seda, kuidas ka 2007. aastal koalitsiooni kokku pannes rohelised n-ö hädaabina läbirääkimistele kaasati.

Kolmandaks võib tänane käik tähendada Strandbergi hinnangul eelmängu Keskerakonnaga koostöö alustamiseks - kui pidada Rahvaliidu ja rohelistega jäigalt läbirääkimisi, saaks näidata, et ei jää muud üle, kui Keskerakonna poole pöörduda.

«Poliittehnoloogide mõttelend on sageli väga kõrge, keerukam ja põnevam kui Hollywoodi vandenõufilmides.»

Reformierakonna juhatus otsustas pöörduda IRLi poole ettepanekuga moodustada ühine delegatsioon konsultatsioonide alustamiseks poliitiliste jõududega, et leida lahendusi töötukassa maksevõime säilitamiseks ja riigi eelarvetasakaalu parandamiseks.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul tähendab see lisaks sotsidele Rahvaliitu ja rohelisi. Keskerakond on esialgu kõrvale jäetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles