Maakri lammutatava elumaja kohale kaalutakse ajutist parklat

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakri elumaja lammutamine.
Maakri elumaja lammutamine. Foto: Erakogu.

Tallinna südalinna kõrghoonete piirkond Maakri asum saab tõenäoliselt juurde järjekordse ajutise parkla. Seda seniks, kuni on selge, milline saab olema parim tulevikuvisioon kogu piirkonnale. Selgusele selles jõutakse asumi krunite omanike, Tallinna linnaplaneerimise ameti ja Eesti Arhitektide Liidu koostööl.

Krundil Maakri 26 algasid hiljuti varasemalt tuleohvriks langenud puumaja lammutustööd. Krundi arendaja Ektornet Management Estonia OÜ juhatuse esimees Meelis Šokman vastas Postimehe küsimustele.

Millised on teie eesmärgid krundil Maakri 26. Milline arendus teid seal tulevikus huvitaks?

Antud piirkond on kavandatud kõrghoonete kvartaliks. Meie huvi kinnistu omanikuna on, et koostöös teiste kinnistute omanikega ja linnaga saaks alale mõistliku lahenduse - tõenäoliselt peamiselt eluaseme funktsiooniga kõrghooned, kuid oleme avatud ka muudele mõtetele.

Tänaseni on selle killustunud kvartali erinevatel omanikel olnud erinevad huvid, mistõttu on kogu kvartali loogiline lahendus jäänud saabumata. Loodetavasti suudab Tallinna linn koondada kõik omanikud ja suunata ala planeeringu protsess ühe ja mõistliku lahenduseni. Lahenduseni, mis oleks parim kõigile osapooltele - kinnistute omanikele, linnale ja linnakodanikele.

Miks asuti hoonet lammutama?

Otsustasime lammutada, kuna antud hoone oli märkimisväärselt amortiseerunud, minevikus oli seal aset leidnud põlenguid, vaatamata hoone sulgemisele üritasid agaramad linnakodanikud pidevalt hoonesse sissetungida ning ükskõik millises võimalikus detailplaneeringu lahenduses ei olnud sellel hoonel mõistlikku funktsiooni.

Mis saab tühjast krundist?

Ektorneti eesmärk on jõuda võimalikult kiiresti detailplaneeringu kehtestamiseni, samal ajal hoida ära võimalik kahju ümbritsevale (tulekahjud, laste mängimised jne). Kui on võimalik, siis kaalume parklat, sest tasuline parkla võimaldab detailplaneeringu protsessi aegseid kulusid kasvõi osaliselt katta. Samas pole parkla rajamine kindlasti omaette eesmärk, vaid ajutine lahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles