Maakri tänavale tekkis parkimiskeelu ala

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba nädal aega kehtib Maakri tänava ühes osas parkimiskeeld, mida autojuhid sageli tähele ei pane.


Parkimiskeelu ala algab Postimehe maja kõrvalt Maakri 23a ja läheb ülesmäge kuni poolele teele Lauteri tänavani. Enamus autojuhte pole uuendust märganudki, sest sellest annavad märku vaid ala algusse paigaldatud märgid, mis keelavad parkimise mõlemal pool teed.

Küll aga on nii mõnigi sõidukijuht märganud seda, et seoses parkimiskeelu ala kehtestamisega on Massimo kõrtsi eest kadunud parkimist ja peatumist keelavad märgid. Nii on viimastel päevadel sinna julgesti autosid pargitud ning aeg-ajalt lipendavad autode klaasipuhastajate vahel ka trahvikviitungid.

Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa sõnul keelati selles kohas parkimine puhtalt liikluskorralduslikel kaalutlustel ning linnas levival kuulujutul, nagu likvideeritaks praegu massiliselt tänavaäärseid parkimiskohti, pole tema sõnul vähimatki alust.

«Sellist eesmärki või kava, et vähendada tänavaäärseid parkimiskohti meil kindlasti ei ole. Igapäevase liiikluskorraldusliku töö käigus võib tõepoolest juhtuda, et tuleb mõni parkimiskoht ära kaotada. Aga samas tuleb neid kuskile mujale jälle juurde teha, see on igapäevane töö,» lausus Rüütelmaa.

Viimasel ajal pole tema mäletamist mööda parkimiskorralduses suuremaid muudatusi tehtud. «Parkimiskohtade arv vähenes mõnevõrra kindlasti Vana-Viru tänaval, kui tänava ots suleti, aga see oli paratamatu. Aga seegi oli seotud üldise liikluskorraldusega, meie eesmärk ei olnud parkimiskohti vähendada,» ütles Rüütelmaa.

Ta lisas, et kui näiteks Pärnu maanteel läheb trammitee rekonstrueerimiseks, siis lõigul Vabaduse väljakust kuni kino «Kosmoseni» kaovad ära osaliselt kõnniteel olevad parkimiskohad. Aga see plaan võib teoks saada kõige varem 2014. aastal.

Mis puudutab Maakri tänava parkimiskeelu ala, siis Rüütelmaa sõnul oli vastsel parkimisekeelu alal ka varem parkimine keelatud. «Liiklusseaduse kohaselt on ristmikul parkimine keelatud ning selleks ei ole vajalik eraldi liiklusmärke. Kuna Maakri tänaval pargiti ristmikul massiliselt ja eksiti sellega liiklusseaduse vastu, siis lisati sinna märgid, mis dubleerivad seda liiklusseaduse nõuet. Seega legaalseid parkimiskohti seal kaotatud ei ole,» kinnitas liikluskorraldaja.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles