Vaher ei välista roolijoodikute karistuste karmistamist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Scanpix/Postimees.ee

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher ei välista, et roolijoodikute karistusi tuleb karmistada, eelkõige liigleebe kohtupraktika tõttu.


Tänane seadus ei luba ka roolijoodikuid avalikustada, selle seadustamise osas parlamendis üksmeelt pole, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Praegu on veel erinevaid arvamusi ja me oleme täna vähemalt üritanud astuda selle kompromistliku sammu, et politsei saaks võimaluse avalikustada alkoholijoobes sõiduki juhtimise eest süüdi mõistetud inimese nime,» rääkis Vaher.

Sammhaaval karmimaks seadusi siiski muudetakse ning õiguskomisjoni esimees ei pelga, et tihti tingib selle kohtute liigne leebus.

«Kohtuotsused on olnud paraku ebaühtlased ja übaühtlus on toonud kaasa paraku ka avalikkuse hukkamõistu ja vajaduse muuta erinevaid sanktsioone,» selgitas Vaher.

Praeguse seaduse kohaselt ootab Tartus sel nädalal seitsme-aastase tüdruku surnuks sõitnud ja teist last vigastanud roolijoodikut süüdimõistmisel maksimaalselt viie aasta pikkune vangistus.

Alates 1. juulist saab roolijoodikust kriminaalkurjategija ja seda esimesel korral, kui tema joove on rohkem kui 1,5 promilli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles