Baltimaad toetavad Barroso kandidatuuri teiseks ametiajaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
José Manuel Barroso.
José Manuel Barroso. Foto: Mihkel Maripuu

Balti riigid toetavad Euroopa Komisjoni presidendi Jose Manuel Barroso kandidatuuri teiseks ametiajaks, teatas Leedu välisminister Vygaudas Ušackas reedel Balti riikide ja Saksa välisministri kohtumisel.


«Barroso kandidatuuri me toetame tähelepanu eest energeetika valdkonnale ja idapartnerlusele. Ta on inimene, kes võtab telefonitoru kõigi heaks - nii väikeste kui suurte,» ütles Leedu välisametkonna juht BNSile.

53-aastase Barroso kandidatuuri teiseks ametiajaks toetavad ka Saksamaa ja Suurbritannia. Prantsuse president Nicolas Sarkozy aga ütles, et teatab oma eelistusest pärast Iirimaa teist rahvahääletust Euroopa Liidu Lissaboni leppe üle, mis peaks toimuma sel aastal.

Barroso esimene ametiaeg lõpeb oktoobris, kuid ta loodab saada tagasi valitud veel viieks aastaks.

Ušackas ütles, et Balti riikide välisministrite kohtumisel oma Saksa kolleegi Frank-Walter Steinmeieriga rõhutati ka seda, et Leedu, Läti ja Eesti osalevad täie tõsidusega NATO uue strateegilise kontseptsiooni väljatöötamises.

«Me leppisime kokku esitada ühine kandidaat meie esindajaks kõrgetasemelises töögrupis, mis tegeleb NATO strateegilise kontseptsiooni väljatöötamisega. See kandidaat on endine Eesti välis- ja kaitseminister ning praegune Eesti suursaadik USAs Jüri Luik,» ütles Ušackas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles