Vakra seotus radiaatorite vargusega ei leidnud kinnitust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdeku tänaval asuva endise vene kooli klassiruum, kust on eemaldatud keskkütteradiaatorid.
Valdeku tänaval asuva endise vene kooli klassiruum, kust on eemaldatud keskkütteradiaatorid. Foto: Andres Haabu

Kui mullu jaanuaris viskas Nõmme keskerakondlasest linnaosavanem Erki Korp õhku kahtluse, nagu võis tema endine erakonnakaaslane Rainer Vakra olla seotud gümnaasiumihoonest radiaatorite varastamisega, siis politsei uurimine midagi sellist ei tuvastanud.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põderi sõnul on keskkriminaalpolitsei selles kriminaalasjas kohtueelse uurimise lõpule viinud ning kahtlustus omastamises on esitatud ühele Nõmme linnaosavalitsuse endisele ametnikule, kes elab praegu Saksamaal.

«Kuna see isik on ühtlasi ka Saksamaa kodanik, siis ei ole tema väljaandmine võimalik. Seetõttu saatis Põhja ringkonnaprokuratuur kriminaalasja materjalid riigiprokuratuuri otsustamaks, kas kriminaalasi on võimalik menetluse jätkamiseks üle anda Saksamaale,» ütles Põder BNSile.

Riigikogu liikme Vakra sõnul ei ole ta prokuratuuri kinnitusel kunagi olnud üheski kriminaalmenetluses kahtlustatav.

«Seega on leidnud ametlikult tõestust, et Nõmme linnaosavanema Erki Korpi esitatud kaebus minu kohta oli valekaebus. Minu seisukoht on, et lähtuvalt valekaebuse esitamisest ja selle teadlikkust avaldamisest ajakirjanduses peaks linnaosavanem Erki Korp avalikult vabandama,» ütles Vakra BNSile.

«Minu toonane rektsioon, et tegemist oli Keskerakonna juhtide kättemaks neile, kes julgevad avaldada erakonnas arvamust ja ei ole juhtliiniga alati samal seisukohal, on saanud kinnituse. Olen veendunud, et kättemaksu asemel tuleks tegeleda enam linnaelanike igapäevase elukorralduse küsimustega, mitte räpaste võtetega teisitimõtlejaid taga kiusata,» ütles Vakra.

Erki Korp palus mullu jaanuaris prokuratuurile tehtud avalduses uurida, kas Vakra ja munitsipaalpolitsei toonane juht Monica Rand on seotud gümnaasiumihoonest radiaatorite varastamisega. Politsei alustas Korpi avalduses toodud info põhjal kriminaalmenetlust karistusseadustiku vargust käsitleva paragrahvi alusel.

Mullu 18. jaanuaril saadetud avalduses teatati, et aadressil Valdeku 13 asuvast hoonest on omavoliliselt ära viidud 230 malmradiaatorit ja üks rauduks. Prokuratuurile avalduse esitanud Erki Korp märkis, et radiaatorid viidi omavoliliselt ära 2010. aasta sügise ja 2011. aasta aprillikuu vahel ehk vahetult enne tema linnaosa vanemana ametisse asumist. Avalduses viidatakse Erki Korpi sõnul just Monica Rannale ja Rainer Vakrale sellepärast, et nemad vastutasid sel ajavahemikul Nõmme linnaosas toimuva eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles