Mitmed koolijuhid on politsei luubi all

Mikk Salu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jutud, et Otepää gümnaasiumi direktor Aivo Meema kasutas kooli raha isiklikuks tarbeks, liikusid juba aastaid.
Jutud, et Otepää gümnaasiumi direktor Aivo Meema kasutas kooli raha isiklikuks tarbeks, liikusid juba aastaid. Foto: Sille Annuk

Üleeile vallandas Otepää vallavalitsus Otepää gümnaasiumi kauaaegse direktori Aivo Meema. Postimees kirjutas juba eelmise aasta lõpus, et politsei uurib Meema tegemisi seoses kahtlustusega, et ta on omastanud kooli raha – lihtsamalt öeldes, pistnud selle enda taskusse.

Kuna Meema võttis tol hetkel haiguslehe, siis ei saanud teda kohe ametist vabastada, aga praeguseks on seaduses nõutud neli kuud haiguslehte möödas ja vald sai teha vastava otsuse, selgitab vallavanem Merlin Müür. Järgmisel nädalal kuulutatakse välja uue koolijuhi konkurss.

Kuigi ei prokuratuur ega politsei uurimise detaile ei avalda, on Meema kaasus Otepääl laialt teada – ta üüris välja kooli õpilaskodu, aga raha võttis endale. Muuseas, politseist sõltumatult hakkas eelmisel aastal õpilaskodu ümber toimuvat uurima ka valla revisjonikomisjon. Jutud sellest, et asjad pole sada protsenti puhtad, on aga veelgi vanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles