Täna taasavati Nõmme turg

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme turu avamine.
Nõmme turu avamine. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Pärast põhjalikku, 20 miljoni kroonist uuenduskuuri avas Nõmme turg täna kell 11 taas väravad.

Avamisel osalenud linnapea Edgar Savisaare sõnul on täna oluline päev nii Nõmme kui terve Tallinna jaoks, vahendab Raepress.

Ta meenutas, et pool aastat tagasi oli Nõmme turg räämas ja lagunenud paik, kuhu linlased naljalt enam teed ei leidnud. «Praegu võin uhkusega öelda, et Nõmme turg on eeskujuks kõikidele teistele Tallinna turgudele.»

Nõmme turg ei ole tema sõnul ainult müügikoht. «Siia saab tulla ka niisama jalutama, purskkaevu äärde jalgu puhkama ning vaba aega veetma,» ütles linnapea.

«Sellel turul on omad loosungid - Eesti kaup ja odava hinnaga ning Eesti kvaliteet ja Eesti tootja.»

Nõmme linnaosa vanem Rainer Vakra nentis, et selle aasta 6. jaanuaril alanud turu ümberehitustööd on tänaseks edukalt lõppenud ja kauplemine väga heades tingimustes võib alata.

Uue turu õnnistas sisse Nõmme Rahu koguduse õpetaja Ove Sander.

Pärast avamistseremooniat algas turul kohe ka kauplemine. Avamistseremoonial osales kuni neli tuhat inimest. Raepressi andmetel ennustatakse, et teist sama palju käib esimese kauplemispäeva jooksul veel turult läbi.

Uue Nõmme turu kese on purskkaevuga keskväljak, mille äärde heiskas Nõmme linnaosavanem Nõmme lipu ja kus kogu tänase päeva toimuvad erinevad etteasted ja kontserdid. Kauplemine toimub nii müügikioskitest kui lahtistelt müügilettidelt.

Tallinna linna tänavuses eelarves nähti Nõmme turu uuendamiseks ette 20 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles