PPA püüab kaks vananenud laeva maha müüa

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvelaev Vapper (PVL-111)
Piirivalvelaev Vapper (PVL-111) Foto: Margus Ott / Virumaa Teataja

Politsei- ja piirivalveamet võttis kasutusest maha kaks piirivalvelaeva, PVL-109 ja PVL-111 ning soovib need maha müüa.

PPA laevastiku talituse juht Edgar Peganov ütles, et viimati kasutati neid laevu teenistuses möödunud aastal ja navigatsioonihooaja lõppedes arvati nad teenistusest välja. Seni täitsid nad kõiki piirivalvelaevadele seadusega pandud ülesandeid.

«Vastavalt kehtivale korrale pakutakse neid laevu esimeses järjekorras teistele riigiasutustele. Juhul, kui huvilist ei leita, tehakse avalik enampakkumine,» lausus Peganov. Kui mõni riigiasutus on laevadest huvitatud, siis müüki ei toimu. «Avalikul enampakkumisel kujuneb hind vastavalt pakkumistele. Mingit ülem- ega alampiiri pole võimalikule hinnale hetkel seatud,» lisas ta.

PPA piirivalveosakonna merevalvebüroo juht Allan Oksmann märkis, et maha kantavatest laevadest üks – PVL-109 on juba väga vana, ehitatud aastal 1944 ja selle ülalpidamine on ametile liiga kulukas. «PVL-111 pole meie teenistuse jaoks vajalike mereomadustega,» lisas ta teise kohta.

Nende asemele sai amet juba möödunud aastal uue multifunktsionaalse reostustõrjelaeva PVL-101.

Uue rannavalve kontseptsiooni kohaselt jääb PPA teenistusse kokku 5 laeva. Praegu on koos nimetatud kahe teenistusest välja arvatud ja võõrandamisele mineva laevaga piirivalveosakonna merevalvebürool neid veel seitse. 

Järele jäävatest on kahe laeva (PVL-101 ja PVL-112) seisukord väga hea, neid on plaanis kasutada aastani 2043-2052. Patrull-laeva PVL-103 seisukord on rahuldav, lisas Oksmann. «Tehniliselt vananenud on piirivalvelaevad PVL-202 ja PVL-107, mis tuleb lähiaastatel välja vahetada,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles