Venezuela elab muutuste ootuses

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hugo Chávez, kes valitses kauem kui ükski teine demokraatlikult valitud riigipea läänepoolkeral, elab Caracase tänavapildis edasi ka pärast oma surma.
Hugo Chávez, kes valitses kauem kui ükski teine demokraatlikult valitud riigipea läänepoolkeral, elab Caracase tänavapildis edasi ka pärast oma surma. Foto: Reuters/ScanPix

Venezuelat 14 aastat juhtinud, kuid märtsi alguses pärast võitlust vähiga surnud Hugo Chávez jättis endast maha lõhenenud ja majandushädadega riigi. Kasvav võlakoorem, maailma üks kiirem inflatsioonitempo, kaupade nappus, kontrollimatu kuritegevus – need on kõigest üksikud probleemid, millega seisab silmitsi riik, mis 1950ndate alguses oli rahva elatustaseme poolest maailma rikkamaid.


Cháveze järglasel seisab ees töö, mida ilmselt keegi ei kadesta. Paljusid probleeme on eiratud juba aastaid, need on orgaaniline osa Cháveze loodud omanäolisest sotsialismist, mida osa venezuelalasi peab riigile õnnistuseks, teised aga õnnetuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles