Kuhu kõik sekretärid jäid, mis neist küll on saanud?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trigon Capitali vastuvõtusekretär Kristina Sema ei usu, et sekretäritöö päris ära kaoks või näiteks robotid sekretärid niipea välja vahetaks.
Trigon Capitali vastuvõtusekretär Kristina Sema ei usu, et sekretäritöö päris ära kaoks või näiteks robotid sekretärid niipea välja vahetaks. Foto: Liis Treimann

Sekretärid, juhiabid ja assistendid on läbi aegade olnud juhtide, aga ka teiste kontoritöötajate head haldjad, tänu kellele ei pea vaevama oma pead pisiasjade ja korralduslike küsimustega. Kirjavahetuse ja dokumendihalduse digitaliseerimise ning majanduskriisijärgse kokkuhoiupoliitika tulemusena on aga ettevõtetes neid häid haldjaid vähem kui iial enne. Peaaegu kõik ettevõtted, kelle poole küsimusega pöördusime, kinnitasid, et kriisieelsel ajal oli neil sekretäre tööl rohkem kui praegu – seda isegi hoolimata asjaolust, et sageli oli üldine ettevõtte töötajate arv suurenenud.

Näiteks Elionis töötas 2008. aastal terve ettevõtte peale 14 sekretäri, nüüdseks on neid alles  kaheksa. Samas kogu töötajate arv on selle ajaga tõusnud 1300-lt 1600-le. «Sekretäride ametikohtade arvu langus on toimunud järk-järgult ja töid ümber korraldades,» ütles Elioni avalike suhete juht Annelis Rum.

Eesti Energias on pressiesindaja Eliis Venniku sõnul assistente väga erinevaid ja osas töölõikudes on neid jäänud vähemaks, teistes juurde tulnud, kuid koguarvuna on pigem toimunud siiski vähenemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles