Ohud küberruumis kasvavad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitsepolitsei hinnangul puudub Eestis äärmuslikel ideoloogiatel kandepind, kuid kaudselt võib ohustada meie põhiseaduslikku korda ka kindla ideoloogilise taustata väljakutsuv agressiivne tegevus, näiteks internetikeskkonnas. Taristu ründamine ehk küberrünnakud on kapo aastaraamatu teatel tõusnud uueks võimalikuks julgeolekuohuks.

Aastaraamatu kohaselt on kapo arendanud välja võime tuvastada talle seadusega antud ulatuses arvutivõrgus äärmuslikku või muud julgeolekuohtlikku tegevust, nii tehti kindlaks ka mulluse Anonymouse juhtumi tagamaad. Et tõkestada selliste juhtumite kujunemist otseseks ohuks, lubab kapo teha tulevikus tihedat koostööd teiste ametkondadega.

Kapo andmetel koguvad Euroopas poolehoidu uue põlvkonna paremäärmuslased, nn autonoomsed natsionalistid – just sellistest ringkondadest võivad kasvada välja järgmised paremäärmuslikud terroristid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles