Üle võimaluste elamine on julgeolekurisk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kõige sagedamini esinev julgeolekurisk, mida riigisaladusele ligipääsu jaoks vajalike inimeste julgeolekukontrolli käigus tuvastatakse, on jätkuvalt üle oma võimaluste elamine. Selle tõttu saaksid ebasõbralike riikide eriteenistused neid kergesti mõjutada, seisab värskes kapo aastaraamatus. Julgeolekuriskina käsitletakse eelkõige seda, kui isiku rahalised kohustused on suuremad, kui ta korrapäraselt täita suudab.

Tasub tähele panna, et majanduslikult raske olukord ei ole alati tingitud inimese sissetulekust, vaid pigem väljaminekutest, kirjutatakse aastaraamatus. Sageli tekitabki inimene endale majanduslikult raske olukorra ise, kulutades kuu sissetuleku mõtlematult näiteks hasartmängule ning võttes seejärel kiirlaene.

2009. aastal toodi positiivse ilminguna välja hasartmängukirega kimpus olijate arvu vähenemine juurdepääsuloa taotlejate ja omajate hulgas seoses kehtima hakanud registreerimiskohustusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles