«Mõtleme veel» kui sobiv tribüün

Anneli Ammas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hagi Šein ja Renita Timak Rahvarinde loomisüleskutsele allakirjutanute koosviibimisel viis aastat tagasi.
Hagi Šein ja Renita Timak Rahvarinde loomisüleskutsele allakirjutanute koosviibimisel viis aastat tagasi. Foto: Peeter Langovits

«Mõtleme veel» tegijad ei osanud pärast saadet ja Rahvarinde algatuskirja allkirjastamist ette kujutada, mille see paljude jaoks Eestis vallandab.

Kui Hagi Šein ühe saatejuhina 13. aprillil 1988 «Mõtleme veel» saate teise tunni alguses Edgar Savisaarele jutujärje andis, ei teadnud ta, mida saates filosoofiks nimetatud mees rääkima hakkab.

Tollal 37-aastane Savisaar oli populaarsesse otsesaatesse selle ühe toimetaja Renita Timaku sõnul kutsutud kui ärksa mõtlemise ja ütlemisega noorem inimene. «Niisuguseid aktiivseid, sõnastamisvõimelisi inimesi väga palju ei olnud. Õieti neid oli, aga nad polnud pääsenud sõnastama ning selles mõttes oli Savisaare kutsumine päris loogiline,» meenutas toimetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles