Medalimees läbi kuue kümnendi

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Lindmäe väärtuslikum autasu on MM-pronks aastast 1973, mida ta pildil demonstreerib, kallim aga tütar Kariniga võidetud Eesti meistrimedal segapaarismängus.
Rein Lindmäe väärtuslikum autasu on MM-pronks aastast 1973, mida ta pildil demonstreerib, kallim aga tütar Kariniga võidetud Eesti meistrimedal segapaarismängus. Foto: Toomas Huik

Lauatenniselegend Rein Lindmäe hämmastab. Sai äsja 60, aga ometi riputati talle kaela järjekordne Eesti meistrivõistluste medal, paarismängu pronks. Tema esimesest täiskasvanute autasust oli selleks hetkeks möödas 44 aastat. Ehk siis vanameister on Eestis medaleid võitnud kuuel kümnendil ega  kavatse kaugeltki lõpetada: «Võtsin eesmärgiks saada kokku sada Eesti meistrivõistluste medalit. Kaheksa on puudu, aga ma veel noor mees kah. Küll need medalid kätte saan.»

Alustuseks ei taha Lindmäe kuuldagi sõna «juubel». «Kuuskümmend pole mingi juubel, 70 või 75 ehk on. Samas... Endalegi tundub imelik, et ma ikka veel Eesti meistrivõistlustel medaleid võidan, aga võidan,» manab näole justkui vabandava ilme. «Ju olen mina nii tugev ja nooremad kehvad.»

Esimese Eesti täiskasvanute meistrivõistluste medali võitis Lindmäe, kui oli 16, seni viimane autasu laekus kollektsiooni märtsis. Vahepeale jääb 36 Eesti tšempioni tiitlit ja 92 medalivõitu, kui meeskondlikud turniirid kaasa arvata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles