Rahumägi: värske kapo aastaraamat on mullusest professionaalsem

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Rahumägi
Jaanus Rahumägi Foto: Toomas Huik

Kui möödunud aastal ilmunud aastaraamatus viitas kapo ilma konkreetsete süüdistusteta mitmele isikule ja nende tegevusele, siis sel aastal on raamat umbisikulisem ja julgeolekuekspert Jaanus Rahumägi hinnangul ka professionaalsemalt koostatud.

«Kui vaadata möödunud aastat, siis suur energia ja vaev on läinud selle peale, et vaielda nendel teemadel. Tegelikult kaitsepolitsei ülesanne ei ole ju kedagi avalikult risti lüüa, mida on mingil põhjusel siin varasematel aastatel üritatud teha, vaid anda riigijuhtidele informatsiooni tarkade otsuste langetamiseks,» lausus Rahumägi ERRi uudisteportaalile.

Rahumägi rääkis, et kui kapo eesmärk oli möödunud aastal lihtsalt juhtida avalikkuse tähelepanu teatud isikutele ja protsessidele, siis selliseid sõnumeid on võimalik luureteenistustel avaldada hoopis teistel viisidel, vältides hiljem pikki kohtulahinguid.

«Selle aastane raamat on üldisem, annab viiteid teemadele, aga ta ei purusta kedagi konkreetselt.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles