Fertilitase juht: sünnitusosakonnad tuleks paljudes haiglates sulgeda

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva haigla sünnitusosakonna juhataja Sirje Kõiv leiab, et väikehaigla suudab pakkuda hoolivamat ja personaalsetele vajadustele vastavat teenust.
Põlva haigla sünnitusosakonna juhataja Sirje Kõiv leiab, et väikehaigla suudab pakkuda hoolivamat ja personaalsetele vajadustele vastavat teenust. Foto: Indrek Sarapuu

Mais sünnitusabi pakkumise lõpetava erahaigla Fertilitas juhi Ivo Saarma sõnul tuleb sama otsus lähiajal langetada paljudes Eesti haiglates, sest juba praegu ei suudeta seal pakkuda personalipuuduse tõttu kvaliteetset arstiabi.

«Neis haiglates, kus sünnituste arv jääb aastas alla 500, tuleb möönda, ei ole sünnitusosakonda võimalik ülal pidada. See saab olla ainult kvaliteedi arvel,» tõdes erahaigla Fertilitas juhataja Ivo Saarma, kes kuulub ka naistearstide seltsi juhatusse.

Saarma sõnul on juba praegu maakonnahaiglates probleeme, kuna ei jätku mitte ainult günekolooge, vaid ka lastearste. «Seltsi analüüs näitas, et igas teises maakonnahaiglas on neonatoloogiline teenistus, mida sünnitus vajab, kas puudulik või pole seda üldse,» tõi ta näite. Arsti sõnul on Eestis sellistele asjadele pikka aega läbi sõrmede vaadatud. «Aga kui juhtub õnnetus, siis kes vastutab?» küsib ta retooriliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles