President Ilves kõneles Lähis-Ida liidritele e-riigist

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Reuters / Scanpix

Maailma Kaubandusfoorumi Lähis-Ida piirkondlikul konverentsil esinenud president Toomas Hendrik Ilves rääkis kaasaegsetest infotehnoloogilistest lahendustest, mis muudavad riigi toimimise efektiivsemaks ja läbipaistvamaks ning kodanikele lihtsamaks.

President Ilves rõhutas, et hoolimata suurtest erinevustest Lähis-Ida riikidega, saab Eesti ometi pakkuda oma infotehnoloogiaalaseid kogemusi, olgu nendeks e-valitsus, ID-kaart või X-tee. «Siin on meil palju koostöövõimalusi, sest mitmed Eestis kasutatavad lahendused on universaalsed ning sobiksid huvi korral ka teie riikidele,» rõhutas Eesti riigipea.

President Ilves kohtus enne Ammanist lahkumist ka Bosnia ja Hertsegoviina presidentuuri liikme Željko Komšić’iga, kellega arutas arenguid Balkanil ning Bosnia lähenemist Euroopa Liidule ja NATO-le.

«Balkan ja Euroopa Liidu võimalik laienemine on omavahel küll seotud, kuid tähtis on mõista, et Euroopa Liiduga ühinemiseks on ülioluline keeruline ja põhjalik kodutöö,» ütles president Ilves. «Eesti on siin valmis jagama oma kogemusi.»

Eesti riigipea jõuab Ammanist tagasi Tallinna täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles