Maanteeameti eksjuht Tamur Tsäkko süüd ei tunnista

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohtus algas kohtuprotsess Maanteeameti endise juhi Tamur Tsäkko üle, keda süüdistatakse riigihankega seotud kuritegudes.

Riigiprokurör Stevene-Hristo Evestus avaldas süüdistuse ja pärast seda kinnitas Tsäkko (IRL) kohtule, et ei tunnista end süüdi  riigihangete läbiviimise nõuete rikkumises ja usalduse kuritarvitamises.

Kohus uuris täna prokuröri esitatud kirjalikke tõendeid ning jätkab kohtupidamist homme tunnistajate kuulamisega, ütles maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ERR-i uudisteportaalile.

Taust

Süüdistuse järgi lubas Tsäkko töövõtjal Loo-Maardu teelõigul hankedokumentides sätestatud ajutise liikluskorralduse 2+2 sõidurea asemel ehitada 1+1 sõidurida koos kindlustatud teepeenardega.

Kuna sellise lubaduse andmine ei olnud seadusega kooskõlas ja ehitajale maksti seetõttu 33 668 eurot suurem summa kui oli tegelike tööde maksumus, tekitas Tsäkko süüdistuse kohaselt riigile suure varalise kahju.

Karistusseadustik näeb usalduse kuritarvitamise eest ette rahalise karistuse või kuni viie aasta pikkuse vangistuse ning riigihangete läbiviimise nõuete rikkumise eest kuni üheaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles