Teoseid ühendab pilk meie ühiskonna ellu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näituse kuraatori Peeter Talvistu selja taga on Peeter Alliku maal «Lihatoitlaste klubi», vasakul Rauno Thomas Mossi autoportreeline pronksbüst «Mein Kampf» ning taamal Edward von Lõnguse šabloonitehnikas «Tammsaare ja Koidula».
Näituse kuraatori Peeter Talvistu selja taga on Peeter Alliku maal «Lihatoitlaste klubi», vasakul Rauno Thomas Mossi autoportreeline pronksbüst «Mein Kampf» ning taamal Edward von Lõnguse šabloonitehnikas «Tammsaare ja Koidula». Foto: Kristjan Teedema

Tartu kunstimuuseumi viltuses majas äsja avatud näitusel leiab sagedasti kunstinäitustel käija mõnegi nähtud teose ja tuttava näo, näiteks praeguse peaministri ja presidendi.

Toomas Hendrik Ilves ja Andrus Ansip vaatavad teineteist vastastikku maalidel näitusesaalis, mis asub raeplatsi viltuse maja alumisel korrusel. Lisaks sellele on näituse «Luuserid. Üks vaade muuseumi tul­metele» teoseid kolmes väiksemas ruumis.

Näituse kuraatori Peeter Talvistu sõnul tutvustab väljapanek uut kunsti, mis muuseum on ostnud. «Teistpidi on see ikkagi täiesti selge kontseptsiooniga kuraatorinäitus, mille tööd esindavad minu vaateid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles