Tippametnikele täpsemad nõuded

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabariigi valitsuse värske määrus paneb paika nõuded, millele peab vastama nende inimeste kvalifikatsioon, kes võetakse tulevikus tööle 95-le kõige kõrgemale riigiametniku kohale, nende hulgas näiteks ministeeriumi kantsleriks, riigikantselei direktoriks või ameti peadirektoriks.

Määrus on praegu veel eelnõuna kooskõlastusringil, kuid selle peatset vastuvõtmist eeldab 1. aprillist jõustunud uus avaliku teenistuse seadus.

Üleüldiseks nõudeks muutub, et tippjuhiks pürgimiseks peab inimesel olema magistrikraad või sellele vastav kvalifikatsioon. Eelnõu seletuskirjas põhjendatakse, et bakalau­reusekraadi erialateadmistest ei piisa üldjuhul tippjuhi töö ja vastutusega toimetulekuks – seepärast on ministeeriumid nõudnud juba 2005. aastast kantslerite ja ametite peadirektorite valikul magistrikraadi, kuid seni ei ole see kehtinud kõigile tippametnikele.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles