Naistearstid: ambulatoorne abi peaks olema esmatähtis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naistearstide seltsi hinnangul võiks sünnitusosakondi olla Eestis senisest vähem. Seltsi presidendi Helle Karro (pildil) sõnul peaks sünnitusabi asemel olema naistele lähemal hoopis sagedamini kasutatavad teenused, nagu rasedate jälgimine ja sünnitusjärgne jälgimine. Eestis on praegu 15 haiglat, kus on sünnitusosakond, kuid naistearstide seltsi arvates oleks mõistlik jätta neist alles vaid need, kus on vähemalt 500 sünnitust.


Helle Karro märkis Vikerraadio saates «Uudis+», et põhimure on jätkusuutlikkus ja ravikvaliteedi tagamine, aga ka vajalik personal, mida ei ole vähemate sünnituste puhul võimalik tagada. «Me räägime tegelikult ka valmisolekust, ja sünnitusosakonnas peaks valmisolek olema 24/7. Nii et kui mõtleme juba selle peale, kas haiglas on 200 sünnitust või 700–800 sünnitust, siis tegelikult valmisolek peab olema tagatud ööpäev ringi ja iga päev,» rääkis Karro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles