Kadri Liik: Eesti-Vene konsultatsioonid ei tähenda suurt sula

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Liik
Kadri Liik Foto: Liis Treimann

Euroopa välissuhete nõukogu programmidirektor Kadri Liik ütles, et Eesti ja Venemaa vahel peetud piirileppe konsultatsioonid ei tähenda suurt sula kahe riigi suhetes.

Kadri Liik rääkis ETV saates «Välisilm», et Venemaad häiris Tartu rahu mainimine Eesti ratifitseerimisseaduses ja kui nüüd kahe poole läbirääkijad leiavad mingisuguse võimaluse lahendada asjad mõlemale poolele vastuvõetaval viisil ja konsulteerivad parlamentidega, et kõik võiks toimida, siis ei peaks Venemaal usutavasti olema midagi selle vastu, et selle asjaga edasi liikuda, vahendas ERR Uudised.

«See ei ole suur sula,» rõhutas Liik samas. «See ei tähenda, et Eesti ja Venemaa üleöö kõige paremateks sõpradeks saavad - kui te vaatate, millised on Venemaa suhted Euroopa Liiduga, siis need on tegelikult kõigi aastate peaaegu et madalseisus, räägitakse vähe, räägitakse vastumeelselt, väga piiratud teemadel,» nentis ta.

Liik lisas, et Venemaal ja ELil on väga palju vastastikku raskestikäsitletavaid punkte ja eriarvamusi ning loomulikult ei hakka Eesti sellest taustast mingil viisil positiivselt eralduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles