Eestlane Bostonis: ärevus on jätkuvalt õhus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bostoni maratoni finišipaigas toimus kaks plahvatust.
Bostoni maratoni finišipaigas toimus kaks plahvatust. Foto: SCANPIX

Bostoni maratoni finišipaiga läheduses elava eestlase Tom Lindma sõnul on plahvatuste järel ärevus endiselt õhus.

Massahusettsi tehnoloogiainstituudis õppiv Lindma ütles ERRi uudisteportaalile, et ta elab plahvatuse kohast umbes poole kilomeetri kaugusel.

«Nüüd, kus sündmustest on möödas ligikaudu 9 tundi, on olukord Bostonis veidike rahunemas, sest kell 11 õhtul on suurem osa inimesi koju jõudnud. Samas Bostoni Back Bay piirkond on endiselt suletud, tänavanurkadel patrullivad politseinikud ning relvastatud erireageerimisüksused ja kopterid lendavad linna kohal.»

Lindma sõnul valitses Vahetus finišijoone läheduses ärast sündmusi paanika, kuid politsei-, kiirabi jt päästeüksused reageerisid ülimalt kiirelt ja professionaalselt, mille tulemusel suurem rahvahulk võttis sündmusi rahulikumalt: «Inimesed andsid oma tuttavatele märku, et nendega on kõik korras ja jalutasid kodu poole.»

Esmaspäeval kärgatas USA-s Bostoni maratoni finišijoone lähedal kaks plahvatust, surma sai vähemalt kolm ja vigastada üle 100 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles