22-aastane mõrvar vanureid pekstes halastust ei tundnud

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahumäe kalmistu.
Rahumäe kalmistu. Foto: Ander Ilp

Lõhkises peres üles kasvanud noormees tappis jõhkralt 84-aastase mehe, et saada raha korteriüüri maksmiseks, kuid kallaletungi juhuslikust möödujast eakale naisele ei suuda ta aga seletada: «Peksin neid kohe, kui nad teadvusele tulid,» meenutab 22-aastane mõrvar.

Harju maakohtus jätkub mullu suvel Rahumäe kalmistul toime pandud mõrva süüdistuse kuulamine, eile kuulati üle kuriteos süüdistatav Aarne Kuusalu (22), kirjutab Õhtuleht.

Noormees kirjeldas kohtusaalis toimunut elava täpsusega: «Kui ta jälle teadvusele tuli, lõin teda jalaga näkku, ta haaras mul käest kinni ja ma kukkusin talle peale ning siis hakkasin teda rusikaga näkku peksma, kuni ta teadvuse kaotas,» räägib Kuusalu videos.

Sama võikalt kirjeldab Kuusalu sündmuskoha vaatlusel ka oma teise ohvri, 70-aastase Maria saatust: kuidas ta peksis naist näkku, kehasse, igale poole, kuhu võimalik ning kui kannatanud tulid teadvusele ja hakkasid liigutama, jätkas noormees peksmist, soovimata enda väitel siiski kedagi tappa.

Kohtuistungi lõpus pöördus kalkvel silmade ja lihvitud kahetsusega Kuusalu kannatanute lähedaste poole, kui saab kohtunikult selleks soovituse: «Vabandan kõige selle eest, mida olen sundinud teid oma tegudega läbi elama!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles