Endine diplomaat: võime ilma piirilepinguta rahulikult edasi elada

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiripost
Piiripost Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Endise diplomaadi Peeter Kapteni hinnangul tahab Vene pool piirilepingut eestlastest rohkem, seega on neile seda rohkem vaja, kuid meie saame selle lepinguta ilma mingi probleemita edasi elada.

Kapten ütles Eesti ja Venemaa suhetele keskendunud «Vabariigi kodanikes», et tema pooldab nn vana kooli diplomaatiat, mille kohaselt pidanuks Venemaa välisminister Sergei Lavrov tegema Eesti välisministeeriumile noodi, kus teinuks ettepaneku avada uuesti piirileping, mis 2005. aastast olemas on, või pöörduma erakirjas välisminister Urmas Paeti poole, vahendas ERR Uudised.

«Nüüd see asi käis kuidagi, kuidas mina ei saa aru,» ütles Kapten, kelle arvates on Eesti olnud praegu liiga vastutulelik. «On olemas ainult [Venemaa presidendi Vladimir] Putini kõne rahvale, kus tuleb välja, et me peame Eesti-Vene piiri paika panema, edasi on mul suur segadus, kuidas see jõudis Eestisse, kuidas leiti riigikogu, miks ei tegele sellega välisministeerium.»

«Me oleme ilma selle piirilepinguta rahulikult juba päris kaua elanud ja võime veel rahulikult 10 aastat elada, mitte midagi ei juhtu, öösel inimesed magavad hästi,» lausus Kapten, lisades, et Vene pool tahab seda lepingut rohkem kui Eesti pool ning see tähendab, et Vene poolele on seda millegipärast rohkem vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles