USA jahib Bostoni pommipanijat

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese plahvatuse peale kukkunud 78-aastase Bill Iffrigi juurde tõtanud politseinikke jahmatas 12 sekundit hiljem järgmine plahvatus.
Esimese plahvatuse peale kukkunud 78-aastase Bill Iffrigi juurde tõtanud politseinikke jahmatas 12 sekundit hiljem järgmine plahvatus. Foto: AP/Scanpix

Kolm inimelu nõudnud ja 170 inimest vigastanud pommide valmistamisel oli kasutatud kuullaagrikuule.

Suur osa Bostoni kesklinnast, ümmarguselt 15 kvartalit oli eile politseilintidega piiratud, kuna võimud jätkasid päev varem maratoni finišijoone lähedal kärgatanud kahe pommiplahvatuse uurimist. Plahvatused tapsid kolm inimest, nende seas 8-aastase lapse. Vigastatuid on 170, neist 17 seisund on politsei teatel raske.

Uurimist juhtiva Föderaalse Juurdlusbüroo (Federal Bureau of Investigation, FBI) esindajad sõnasid eile, et teadaolevalt ei eelnenud plahvatustele ähvardusi. Ka polnud ükski rühmitus või isik eilseks toimunu eest vastutust võtnud ning võimud polnud ka ühtegi kahtlusalust vahistanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles