MTA töötajad avastasid põrandaaluse pokkeripõrgu

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pokkerimängu laud.
Pokkerimängu laud. Foto: EMTA

Märtsi lõpus avastasid maksu- ja tolliameti töötajad Tallinna kesklinna baaris kontrolli käigus ebaseadusliku hasartmängukoha, kus korraldati ilma vastava tegevusloata pokkeriturniire.

Kontrolli tulemusel võeti ära neli pokkerimängu lauda, žetoonid ja mängukaardid ning alustati väärteomenetlus ebaseadusliku hasartmängu korraldamise eest. Ebaseaduslike hasartmängude korraldamise eest karistatakse rahatrahviga kuni 800 eurot või arestiga, juriidiliste isikute puhul rahatrahviga kuni 2600 eurot.

Maksu- ja tolliameti maksukorralduse talituse juhataja Monika Jõesaare sõnul kaasneb hasartmängu ebaseadusliku korraldamisega üldjuhul ka maksude deklareerimata ja tasumata jätmine.

«Sellisel juhul määratakse ka selle teo eest trahv kuni 1200 eurot või kuni 3200 eurot juhul, kui tegemist on juriidilise isikuga,» märkis Jõesaar.

Jõesaar rõhutas, et maksu- ja tolliameti ülesandeks on tagada hasartmängude mängijate kaitse, sealhulgas see, et mängukohta ega mängima ei pääseks inimesed, kellel puudub selleks õigus või kes on kantud õnnemängu piirangutega isikute nimekirja.

«Usun, et keegi meist ei taha, et tema lapsel või hasartmängu sõltuvusega lähedasel on õnnemängudele lihtne ligipääs ja sellega võimalus mängida maha iseenda ja perekonna sissetulek ja vara. Seetõttu on ebaseaduslike hasartmängude korraldajad jätkuvalt meie tähelepanu all ning nad võivad ka tulevikus arvestada sellega, et taolistel puhkudel võtame ära mänguinventari ning algatame väärteomenetluse,» ütles Jõesaar.

Hasartmäng on mäng, mis vastab järgmistele tunnustele: mängija poolt panuste tegemine, võiduvõimalus ja tulemuse põhinemine juhuslikkusel. Hasartmängu korraldajaks loetakse isikut, kes tegeleb hasartmängude korraldamisega, muuhulgas ka isikut, kes avalikus kohas (näiteks pubis) loob võimaluse raha peale mängida, laenutab žetoone või pakub diileri- või muid teenuseid hasartmängu mängimise võimaldamiseks.

Hasartmängude korraldamiseks on vajalik taotleda maksuhalduri käest vastav tegevus- ja/või korraldusluba. Õnnemänguturniiride läbiviimiseks tuleb taotleda vastav korraldamise tegevusluba. Täpsemat infot hasartmängude korraldamise õiguse saamise kohta saab maksu- ja tolliameti koduleheküljelt.

Õnnemängude korraldajal peab olema selge meetmete süsteem, mis tagab, et mängukohta ei pääseks inimesed, kellel puudub õigus mängukohas viibida, ja et õnnemängu piirangutega isikute nimekirja kantuid ei lubata õnnemänge mängima.

Mängureeglid peavad olema kooskõlastatud maksu- ja tolliametiga ja asuma mängukohas nähtaval kohal. Samuti peab mängijatele olema esitatud selge hoiatus hasartmängudes osalemise sõltuvust tekitava iseloomu kohta ning viidatud nende organisatsioonide kontaktandmetele, kes osutavad abi hasartmängusõltlastele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles