Tallinna kommunaalamet alustas kevadisi koristustöid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Kommunaalameti lepingupartnerid – tänavapuhastusettevõtted Tänavapuhastuse AS, OÜ Jaaksoni Linnahooldus ja Teehoolduse OÜ - alustasid lumevabades kohtades esmaseid kevadkoristustöid, puistematerjalide ja talvemustuse kokkukogumist juba 3. aprillil.


Esmajärjekorras alustati talviste puistematerjalide kokkukogumist põhitänavatelt ning kõnni- ja kergliiklusteedelt ning ühissõidukite ootealadelt, mis on lume ja jäävabad, teatas Raepress.

16. aprilli seisuga on esmane kevadkoristus tehtud 30 protsendil tänavatest. Kokku on kogutud 134,8 tonni olmejäätmeid ja 1787,7 tonni pühkmeid. Tänavate pesuks on kasutatud 305 kuupmeetrit vett.

Kevadkoristuse käigus kogutakse kokku puistematerjalid ja talvemustus linna teedelt, tänavatelt, jalgrattateedelt, kõnniteedelt ja ühissõidukite peatuste ootealadelt ning koristatakse olmejäätmed teemaa haljasaladelt. Lepingujärgselt teostatakse kevadkoristuse käigus ka tänavate survepesu. Samuti pestakse puhtaks ühissõidukite ootealadel paiknevad prügikastid ja pingid.

Tänase päeva seisuga teostab kevadkoristust kokku 60 tehnikaühikut, sealhulgas kümme imurit, üheksa mehhaanilist pühkimisautot, kümme trossharjaga traktorit, viis kallurit, viis pesurit ja käsitsi koristust teostab 51 inimest.

«Kevadkoristustöödega täismahus alustamiseks on oluline, et õhutemperatuur oleks ööpäevaringselt plusskraadides ning lumi ja jää rentslitest sulanud,» ütles kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg. «Haljasaladelt koristatakse praegu lenduva prahti, kuid põhjalikum puhastus tehakse siis, kui pinnas on tahenenud. Paljudel haljasaladel on vaja talvekahjustused likvideerida.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles