Siseveekogudel on jääle minek alates reedest keelatud

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätuv Emajõgi. Jää tugevust proovimas käinud inimesed pidid märgade varvastega koju minema.
Jäätuv Emajõgi. Jää tugevust proovimas käinud inimesed pidid märgade varvastega koju minema. Foto: Risto Mets

Reedest, 19. aprillist on Päästeameti peadirektori käskkirjaga keelatud minna siseveekogude jääle. Kevadised sulailmad on jää Eestis nõrgaks muutnud ja sellele minek on eluohtlik.

«Viimase nädala soojakraadid, vihm ja päike on muutnud jääolusid kiiresti ja kardinaalselt. Jääst, mis näiteks täna veel kandis, ei pruugi homme õhtuks enam midagi järel olla,» hoiatas Päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Indrek Ints.

Päästjad paluvad täiskasvanutel keelata lastel jääle minek ja hoida neil veekogude juures silm peal. Lapsed ei vastuta kunagi oma elu ega tervise eest, neil puuduvad selleks teadmised ja kogemused.

Kalameestele tuletab Päästeamet meelde, et kirest õngitsemise vastu ei tohiks ohtu seada oma elu. Möödunud pikk talv on andnud võimalusi jääpüügiks, nüüd tuleb oodata, kuni jää on lõplikult sulanud ja saab paadiga veele minna.

Jäisesse vette sattunud inimese uppumise põhjus pole vähene ujumisoskus, vaid just külm vesi, mis tegutsemisvõime halvab. Neljakraadisesse vette kukkudes kaotab täiskasvanu teadvuse minutitega, laps veelgi kiiremini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles