Tallinnas algas kevadine teeremont

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeval alustas esimene asfalditehas tööd ning Tallinnas algas kohe hoogne teeparandus.


Esimesena hakkas tööle Tallinna Teede asfalditehas Betooni tänaval. «Nädala lõpus alustab tööd ka teine tehas, mis asub Harkus. Selle ja järgmise nädala jooksul me kavatseme nende kahe tehase baasil teid remontida. Siis hakkab asfalti rohkem tulema. Tallinnas ja lähiümbruses on kokku kuus asfalditehast, mis kõik järgemööda tööle ahkkavad,» rääkis abilinnapea Kalle Klandorf.

Esimesel päeval pandi asfalti Peterburi teel, Smuuli teel, Punasel tänaval ja Pinna tänaval. «Esmajärjekorras parandatakse augud nendel tänavatel, kus liigub ühistransport. Kui me eelnevatel kuudel saime panna 12 brigaadiga 4000-5000 ruutmeetrit asfalti, siis asfalditehaste abiga saame teha 50 000-100 000 ruutmeetrit kuus. Loomulikult jäävad tööle ka mõned käsitsitöö brigaadid, mis töötavad väiksematel tänavatel. Aga nemad kasutavad nüüd samuti suvist asfalti,» lausus abilinnapea.

Samal ajal jätkub väiksemate, kuid siiski ohtlike aukude remont talvise kuuma mustseguga. Seda tehakse öisel ajal, kui temperatuur võib alla nulli langeda ja suvist asfaldisegu kasutada ei saa.

Klandorfi sõnul läheb teeremondi esimeses etapis, kuni 15. maini esialgsete kavade kohaselt remonti veel Sõpruse puiestee Keskuse – Akadeemia ring ning osaliselt ka Räägu tänava ja Linnu tee ning ka Tihase ja Endla tänava vahelised lõigud. Paldiski maanteel võetakse esimeses järjekorras ette Telliskivi tänava ja Sõle tänava vaheline lõik.

Pärnu maanteel hakataks hooldusremonti tegema Tammsaare tee ja Viljandi maantee vahelisel lõigul. Tööde esialgses kavas on ka Narva maantee ja Pirita tee ristmik ning Gonsiori- Kreutzwaldi ristmik. Sõle tänaval tehakse korda Sõle-Härjapea ja Kolde-Auna ning ka Sõle-Ädala piirkond.

15. maiks tahetakse vähemalt osaliselt remontida Vabaduse puiestee, Liivalaia tänav ja Tartu maantee. Hooldusremondi plaanides on veel Ahtri, Tuukri ja Jõe tänav, samuti Rannamäe tee ja Suur-Rannavärav.

Tänavuses linnaeelarves on teede ja tänavate hooldusremondiks ette nähtud 4 026 172 eurot, millest esimeses kvartalis kulus talvistele remonttöödele 1 700 000 eurot.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles