Veevärgi metaanitank pääseb lammutusest

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veevärgi metaanitank saab uue põranda.
Veevärgi metaanitank saab uue põranda. Foto: Sille Annuk

Ehitus- ja projekteerimisvigade tõttu katsetusel lekkima hakanud Tartu Veevärgi uue biogaasitehase hiiglaslikku betoonist metaanitanki ei lammutata, kuna ekspertide arvates piisab tünnile uue põhja valamisest.

Tartu Veevärgi juhataja Toomas Kapi sõnul valatakse tünnile uus, umbes neljakümne sentimeetri paksune betoonist põrandakiht ning lisaks kahe meetri kõrgused seinaosad. «Leke tekkis katsetuse ajal seetõttu, et põhi ei olnud projekteeritud sellist koormust kandma. Tanki all olevad vaiad vajusid erinevalt ning tänu nõrgale põrandakonstruktsioonile tekkisid praod,» selgitas Kapp.

Uus põrand ankurdatakse Kapi sõnul vana külge kinni. «Piltlikult öeldes on seal rohkem rauda kui betooni,» märkis Kapp ning lisas, et kuigi põrand tõuseb ligi pool meetrit, pole see tünni üldmahtu arvestades väga palju. «On läbi arvutatud, mida see tehnoloogilisele protsessile tähendab, praktilist mõju sellel ei ole.»  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles