Parim Venemaa lavastaja

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agrippina Steklova andis Kuldse Maski draamalavastaja preemia Tallinna Vene Teatri kunstilisele juhile Marat Gatsalovile.
Agrippina Steklova andis Kuldse Maski draamalavastaja preemia Tallinna Vene Teatri kunstilisele juhile Marat Gatsalovile. Foto: Dmitri Dubinski

Novosibirski teatris Globus lavastatud «Август: графство Осейдж» («August. Osage krahvkond», Eestis teatakse «Augustikuuna») tõi Vene Teatri kunstilisele juhile Marat Gatsalovile teatrifestivali Kuldne Mask draamalavastaja preemia.

Kuldne Mask on Vene Teatriliidu 1994. aastal asutatud rahvuslik teatripreemia, millega pärjatakse teatrikunsti kõigi žanrite lavastusi. Teisipäeva õhtul anti välja 33 auhinda. Täna Moskvast Eestisse saabuvat Gatsalovit eile tabada ei õnnestunud. Laureaat viibis hommikust õhtuni proovis, valmistades ette 8. mail Tšehhovi-nimelises Kunstiteatris esietenduvat «Lavastust sellest, mida me suudame ja mida mitte»).

«Nagu Eesti Teatriliidu preemiad, ainult Venemaa mastaabis. Tähendab, et Marat Gatsalov on parim lavastaja Venemaal,» kommenteerib Vene teatri ekspert Jaak Allik. «Selge on, et Gatsalov kuulub Vene parimate lavastajate esiviisikusse või esikümnesse, sest teater pole sport, et saaks nii mõõta,» arutleb Allik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles