Fidesz kahtlustab Redingit

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõned Euroopa Komisjoni uurimise peale pahased ungarlased on justiitsvolinik Viviane Redingit nimetanud Euroopa pitbull’iks.
Mõned Euroopa Komisjoni uurimise peale pahased ungarlased on justiitsvolinik Viviane Redingit nimetanud Euroopa pitbull’iks. Foto: AFP/SCANPIX

Eile viimase kolme aasta jooksul kolmandat korda europarlamendis Ungari kohta aru andnud ELi justiitsvoliniku Viviane Redingi esinemise ümber ringlesid kuulujutud, mis ei puudutanud isiklikult mitte ainult Budapestis valitsevat Fideszi parteid, vaid ka nendega tegelevat eurovolinikku.

2010. aastal parlamendivalimistel kaks kolmandikku kohtadest võitnud ja seejärel Ungaris rahvusvahelist melu tekitanud õigusreforme tegema asunud konservatiivse Fideszi peaminister Viktor Orbán eile saalis ei istunud. Ta käis erakorraliselt Strasbourgis eelmise päeva õhtul ja andis aru aatekaaslastele konservatiivsest Euroopa Rahvapartei (EPP) parteiperest.

Eilse arutelu ajal oli Orbán Margaret Thatcheri matustel. Selle asemel juhatas arutelu sisse teine EPP esindaja – Luksemburgi volinik Reding.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles