Kui lõpeb tsivilisatsioon

, teatriteaduse magistrant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Penskarite» tegelased on 63-aastane Juula (Ursula Noor) ja 65-aastane Jüri (Peeter Piiri). Nende mängu sekkub video Polüneesia tantsivatest tüdrukutest.
«Penskarite» tegelased on 63-aastane Juula (Ursula Noor) ja 65-aastane Jüri (Peeter Piiri). Nende mängu sekkub video Polüneesia tantsivatest tüdrukutest. Foto: Margus Ansu

«Kas ma näen und?» Nii küsib Papa Karla talle end ilmutanud naisolevuselt ühe maailma lõpus ja teise lubatud alguses. Seesama küsimus jäi kõige elavamalt meelde pärast esietendust kirjandusmajas.

Tegemist oli Jaan Toominga lühinäidendite «Penskarid» ja «Papa Karla» lavastusega, ja nii väga kui ka oleks tahtnud mitme koha peal end üles raputada, ei olnud see uni.

Mõlemat lugu mängisid kaks näitlejat küllaltki intiimses saalis, et iga lavalt antud emotsioon saaks vaataja otse läbi lõigata. Lahkusin etenduselt häiritult, mõeldes pikalt, mis oli selle põhjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles