Kaja Kukk: suured pahed saavad alguse näilistest pisiasjadest

, Lääne politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo vanemkomissar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mokatubakast kahjustatud hambad.
Mokatubakast kahjustatud hambad. Foto: Erakogu

Arvatakse, et mokatubakas on süütu asi, kuid see võib viia tõsise sõltuvuse ja tervisehädadeni, kirjutab politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Kaja Kukk.

Eesti on sattunud oma narkosõltlaste ja narkosurmade arvukuse poolest edetabelite esiritta, sellega silma paista ei ole aga ühel väikesel riigil üldse mitte uhke ega hea. Selleks et olukord muutuks, on paljudel võimalus, aga miks mitte ka kohustus, oma panus anda. Oma roll on kodusel kasvatusel, ühiskonna hoiakutel ja suhtumisel, mitmesugustel asutustel, neile pandud ülesannete täitmisel ja nii edasi. Iga lüli peaks oma vastutust tajuma ja võimalusi parimal moel kasutama.

Politsei tegeleb  peale tagajärgedega võitlemise ka ennetusega, tehes seda näiteks ennetusprojektidega, kaasates nii noorte esindajaid kui ka spetsialiste. Leiame, et otstarbekas on kaasa aidata hoiakute kujunemisele ja teadlikkuse suurendamisele. Näiteks kiputakse sageli arvama, et mokatubakas on süütu asi, ning ei usuta, et selle esimesest proovimisest võib saada alguse tõsine sõltuvus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles