Maamessilt jõuab veel seemnekartuli ära osta

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ranna rantšo boksis saavad linnalapsedki põrsale pai teha. Kohal on ka hobused, lambad, veised ja kodulinnud.
Ranna rantšo boksis saavad linnalapsedki põrsale pai teha. Kohal on ka hobused, lambad, veised ja kodulinnud. Foto: Margus Ansu

Ühel pool kiiskavad suured metsa- ja põllumasinad, teisel pool läikiva karvaga suksud – sellist ilusat vaatepilti pakkus eile keskpäeval Tartus alanud maamess, mis tänavu on suurem kui kunagi varem.

«Ja siit tuleb kõige häälekam esineja, tori täkk Hofman koos Kristo Rebasega,» teatas maamessil hobušõu juht. Areeni äärde kogunes üha rohkem pealtvaatajaid ning polnud ka ime, sest MTÜ Eesti Hobusekasvatajate Selts oli rahva ette toonud mitmekülgse ekspositsiooni.

Peale kolmeaastase Hofmani, keda Tartumaa hobusekasvataja Heidi Reidla iseloomustas kui «suht rahulikku poissi», näeb maamessil veel seitset ilusat hobust. Tori tõugu hobuste kõrval on messil kohal näiteks eesti mära Raasuke, eesti raskeveomära Edwi, trakeeni mära Opka ja araabia täisvereline mära Virginia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles