Valitsus toetab välisspetsialistide Eestisse toomise hõlbustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsus kiitis eile heaks välismaalaste seaduse muutmise eelnõu ning saatis selle riigikogule arutamiseks. Muudatuste jõustudes saaks Eesti firma välismaa spetsialisti tööle palgata paari päevaga, praegu kulub selleks mitu kuud. Poolte kokkuleppel saaks välismaalane püsivalt Eestisse tööle jääda ja selleks elamisloa taotleda juba Eestis olles.

Välisministeeriumi ettepanekul lisati eelõusse äriseadustiku muutmine, et välismaa äriühingud saaksid Eestis avada filiaale, mis aitavad oluliselt kaasa Eesti majanduse arengule. Praegu ei saa kanda äriregistrisse filiaali, millel on üks töötaja (juhataja), kel pole Eestis elamisluba.

Lisaks antaks lühiajalise Eesti tööviisa saanud välismaalasega samadel tingimustel viisa ka tema abikaasale ja alaealisele lapsele ning täisealisele lapsele, kui too ei ole terviseseisundi või puude tõttu suuteline iseseisvalt toime tulema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles