Venemaa rikaste edetabelit juhib Ališer Usmanov

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Forbesi eile avaldatud tänavuse, järjekorras juba kümnenda Venemaa kõige rikkamate ärimeeste edetabeli esikohal troonib teist aastat Metalloinvesti omanik Ališer Usmanov. Küll on tema vara aastaga vähenenud poole miljardi dollari võrra.

Edetabeli koostajad kirjutavad, et Usmanovil oli tänavu hea aasta, sest mulluse aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) ajal hinnati ettevõtte väärtuseks 105 miljardit dollarit, Usmanov ostis aga koos äripartneri Juri Milneriga ettevõtte aktsiaid kolm aastat varem, mil ettevõtte koguväärtus oli vaid 6,5 miljardit dollarit. IPOs müüsid nad osa aktsiaid ning teenisid sellelt üle 500 miljoni dollari puhaskasu, nii et ajal, mil suurimast interneti-IPO­st sai investorite õudusunenägu, võis idanaabri rikkaim ärimees aktsiahinna langust ükskõikselt pealt vaadata.

Edetabeli teisele kohale on mulluselt kuuendalt kohalt tõusnud Alfa grupi suurim aktsionär Mihhail Fridman 16,5 miljardi dollariga. Tema rikkus on aastaga kasvanud 3,1 miljardi võrra. Edetabeli kolmandale kohale tõusis mullune esikümne viimane, Novateki juht Leonid Mihhelson 15,4 miljardi dollariga. Tema varandus on aastaga kasvanud 3,5 miljardi dollari võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles