Riigikogu kinnitas Küprose abilaenu

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Lõhkenud kinnisvaramull, ülekuumenenud pangandus ja Kreeka võlakirjade mahakirjutamine viisid Küprose majanduse nii kaugele, et riik vajas euro­alalt ja IMFilt abilaenu. Riigikogu ja ka Saksa Bundestag andsid eile heakskiidu Küprose abilaenule, mille suurus on kokku kümme miljardit eurot. Üheksa miljardit sellest peaks välja maksma Euroopa Stabiilsusmehhanism (ESM), mille üks osanik on Eesti.

Küprose abilaen sai eile riigikogus 54 poolthäält, vastu oli 21 ja hääletamata jättis 11 saadikut. Poolthääled tulid peamiselt valitsusliidu, IRLi ja Reformierakonna ridadest. IRLi liige Juku-Kalle Raid hääletas vastu, aga teine koalitsiooni «protestibrändi» saadik Igor Gräzin jättis hääletamata. Nii Gräzin kui ka Raid on järjekindlalt hääletanud ESMiga seotud otsuste vastu, demonstreerides valitsusliidu nii-öelda murelikumat tiiba, kes toonitab, et hädaabilaenude otsused ei sünni kerge südamega.

Hääletamata jättis ka sotside liider Sven Mikser. Otsuse vastu olid peamiselt keskerakondlased, aga ka üksikud sotsid ja aknaalused demokraadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles