Märtsis pidasid MTA töötajad kinni võltsitud kellasid ja salasuitse

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märtsis tollitöötajate avastatud võltsitud käekellad.
Märtsis tollitöötajate avastatud võltsitud käekellad. Foto: EMTA

Märtsis viisid maksu- ja tolliameti (MTA) tollikontrolli üksused Eesti piiridel läbi 1926 kontrolli, millest 821 olid tulemuslikud.

Erinevaid tubaka- ja alkoholikäitlejaid kontrolliti kokku 35 korral, rikkumisi leiti 24 juhul. Märtsis peeti kinni 781 879 sigaretti ja 297 liitrit kütust. Alkoholi peeti kinni absoluutarvestuses 329,4 liitrit.

Kontrolliti kahte kütusekäitlejat. Dokumentidega seotud rikkumisi ja mittevastavat kütust avastati ühel juhul. Keeldude ja piirangutega seotud juhtumeid oli 14. Intellektuaalset omandit rikkuvat kaupa avastati 313 ühikut.

Ida tollipunktist leiti 6. märtsil sõiduauto pagasiruumi ja tagumise istme all olevast peidikust kokku 70 400 deklareerimata sigaretti.

Kaks päeva hiljem kontrollisid Põhja liikuvkontrollitalituse töötajad Tallinnas asuvat eluruumi, kust leiti 134 580 Venemaa ja Valgevene maksumärkidega sigaretti.

12. märtsil avastasid maksu- ja tolliameti liikuvkontrolli töötajad koos politseiametnikega Rakveres sõiduauto pagasiruumist 41 000 salasigaretti. Sigaretid olid eri marki ja suuremal osal olid Venemaa maksumärgid, kuid leidus ka Valgevene maksumärkidega sigarette.

Päev hiljem kontrolliti Hongkongist Eesti ettevõttele saadetud kullersaadetist, kust leiti 55 käekella, mille sihverplaadil oli Guessi markeering. Guessi kaubamärgiga sarnaselt tähistatud käekellad tunnistati Guessi esindaja hinnangul intellektuaalset omandit rikkuvaks kaubaks ja suunati hävitamisele.

Põhja liikuvkontrollitalituse töötajad leidsid 20. märtsil Tallinnas ühe inimese elukoha ja kahe garaažiboksi läbiotsimisel 65 800 Venemaa ja Valgevene maksumärkidega sigaretti ja 289 liitrit alkoholilõhnalist vedelikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles