Rünnakus kahtlustatakse moslemitest vendi

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bostoni tänavatel liikus eile hulgaliselt politseinikke, kes otsisid põgenema pääsenud Džohhar Tsarnajevit.
Bostoni tänavatel liikus eile hulgaliselt politseinikke, kes otsisid põgenema pääsenud Džohhar Tsarnajevit. Foto: AP/Scanpix

Kolm inimelu nõudnud ja rohkem kui 170 inimest vigastanud rünnakute korraldamises kahtlustatavate, 26-aastase Tamerlan Tsarnajevi ja tema seitse aastat noorema venna Džohhari tabamiseks käivitati ulatuslik operatsioon, mis eile õhtuks oli nõudnud vanema venna elu. Nooremal vennal õnnestus aga põgeneda.

Ligi miljonile Bostoni lääneosa ja selle ümbruse elanikule andsid võimud eile korralduse koju jääda ning uksed lukku keerata, samuti sulges politsei suurema osa liiklusest, kuna arvatakse, et Džohhar Tsarnajev varjab end just seal. Piirkonda läbi otsivad sajad politseinikud polnud eile õhtuks kahtlusalust aga tabanud.

Dramaatiline tagaajamine sai alguse kohaliku aja järgi neljapäeva õhtul, kui politsei sai väljakutse Massachusett­si tehnoloogiainstituudi juurde, mille ligidal asuvat toidupoodi oli relva ähvardusel röövitud. Sündmuspaigale saabunud korrakaitsja pihta avati aga tuli. 26-aastane meespolitseinik suri saadud vigastustesse hiljem haiglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles