Voog: IRLi kaotatud hääled läksid sotsidele

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Voog
Aivar Voog Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica liidu populaarsuse langus on seotud rohkete negatiivsete uudistega, nende kaotatud hääled on aga läinud sotsiaaldemokraatidele (SDE), ütles Emori uuringuekspert Aivar Voog.

Aivar Voog seostab IRLi langust rohkete negatiivsete uudistega, nagu näiteks partei tuntud ja kauaaegse poliitiku Andres Herkeli väljaastumine IRLi juhtorganitest, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Kõik, mis on seotud majandusministri ja siseministri haldusalaga, need sündmused kindlasti on mõjutanud, kõik, mis on seotud Estonian Airiga, politsei- ja piirivalveameti uue juhi leidmisega,» rääkis Voog.

Tema sõnul on teisalt küsimus selles, et IRLi ministrite vastutada on valitsuses suhteliselt keerulised ja laiad valdkonnad, IRLi kaotatud hääled on Voogi hinnangul läinud sotsiaaldemokraatidele.

«Eriti nende sellise valijaskonna osas, kes on kõrgema haridusega, seal on näha, et sotside reiting kõrgema haridusega inimeste hulgas on väga kõrge tõusva trendiga ja IRL on just viimaste kuude ajal kaotanud selles segmendis,» ütles EMORi uuringuekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles