Raha pommivate libakõnede arv kasvab

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauatelefon.
Lauatelefon. Foto: Egert Kamenik

Läänemaa kriminaaltalituse juhi Andrei Taratuhini sõnul on iga päevaga kasvanud sellisete kõnede arv, kus inimestelt nõutakse väidetavalt avarii põhjustanud sugulase eest raha.

Läänemaa kriminaaltalituse juhi Andrei Taratuhini sõnul teatati möödunud nädala reedel politseile paarist-kolmest sellisest kõnest, kus väidetavalt avarii põhjustanud sugulase eest nõutakse raha, kuid iga päevaga on kõnede arv kasvanud – teisipäeval tehti juba kümmekond kõnet, kirjutab Lääne Elu.

Skeem on selline: vene keelt rääkiv mees helistab lauatelefonile ja räägib, et kõne vastuvõtja sugulane on põhjustanud liiklusõnnetuse, mille ohver on koomas või väga raskes seisus. Ühtlasi teatatakse, et raha eest on probleem võimalik lahendada, ja antakse Leedu mobiilinumber, kuhu tuleks helistada.

Alguses nõutakse suurt summat, isegi kuni 12 000 eurot, kuid hiljem jõutakse kokkuleppele paari tuhande euro juures. Seni on kaks inimest ka õnge läinud ja raha maksnud, politsei on kinni pidanud ühe kahtlusaluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles